Mobiel menu

« Terug naar overzicht

Btw van 6%: na 1 juli 2015 alleen op arbeid bij isolatie

02 oktober 2015

Na ruim twee jaar vervalt op 1 juli 2015 het verlaagde btw tarief van 6% op arbeid bij renovatie- en herstelwerkzaamheden. Een belangrijke aanjager voor duurzaamheid verdwijnt daarmee. Wat blijft wel. Het verlaagde btw tarief van 6% op arbeid bij het aanbrengen van isolatie. Een korte update.

Nog wel

Arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatie vallen permanent onder het verlaagde btw tarief van 6%. Voorwaarde is dat de woning ouder is dan 2 jaar. In aanmerking komt isolatie van vloeren, muren en daken met bijvoorbeeld glaswol, steenwol of piepschuim. Maar ook het aanbrengen van isolatieglas. Deuren, kozijnen en riet zijn geen isolatiemateriaal. Zie ook de toelichting van de Belastingdienst. Let bij facturen van aannemers op het toepassen van het juiste 6% tarief.

Niet meer

Vanaf 1 juli 2015 vervalt het verlaagde 6% btw tarief voor arbeid bij alle renovatie- en herstelwerkzaamheden, zie de toelichting van de Belastingdienst. Ook hieraan gekoppelde externe voorbereidingskosten vallen onder de regeling. Verschillende partijen in de bouwsector hebben opgeroepen de tijdelijke regeling te verlengen. Tot nu toe heeft dit nog geen effect. Belangrijke aandachtspunten in de periode tot 1 juli 2015:

  • Crediteer reeds eerder eventueel betaalde btw van 21% van projecten die voor 1 juli 2015 opgeleverd worden

Zorg ervoor dat zoveel mogelijk projecten vóór 1 juli 2015 opgeleverd worden. Verdeel projecten zonodig in fasen of zorg voor deelopleveringen. Slaagt oplevering namelijk niet voor 1 juli dan is over alle arbeid, dus ook de voor 1 juli verrichte, alsnog 21% btw verschuldigd

Bellen of mailen.

(024) 397 47 94 of mail.

neem contact op

Starten?

Doe de starterstour
met Marcel en Joost.

starterstour