Mobiel menu

Je gaat een
bedrijf starten?

Doe je goed! Om goed voorbereid te starten dien je een aantal zaken te regelen.
Wij kunnen je daarbij helpen.

start de starterstour

Al het goede
begint
met een
idee!

Je wordt steeds enthousiaster en gaat het één en ander opschrijven. Van wat gekras gaat het over in getyp tot een waar businessplan. Het is voor jezelf maar ook voor bijvoorbeeld de bank van belang een goed en compleet plan te schrijven.

Download een voorbeeld businessplan

inschrijving

Kies de juiste
rechtsvorm
en schrijf je in!

Jouw bedrijf heeft een juridische vorm nodig, de zogenaamde rechtsvorm of ondernemingsvorm, zoals een eenmanszaak, vof of bv. Welke rechtsvorm het beste past bij jouw bedrijf, hangt af van jouw situatie. Bijvoorbeeld hoe je de aansprakelijkheid wilt regelen en wat fiscaal voordelig is.

Bekijk rechtsvormen (PDF)
Inschrijven bij de KVK

inschrijving

Naar de bank voor
een startkapitaal?

Een zakelijke rekening openen is essentieel. Een startkapitaal mogelijk ook. Ga in gesprek met de bank om de mogelijkheden te bespreken. Voor die tijd is het wel raadzaam mogelijkheden te bekijken of het even met ons te bespreken.

Vergelijk de banken

naar de bank

Boekhoudpakket

Boekhouden kun je volledig zelf doen maar kan ook door ons gedaan worden. Het bespaard kosten wanneer je zelf in een boekhoudpakket de administratie bijhoud. Voorbeelden hiervan zijn:

Snelstart
Reeleezee
Twinfield

boekhouden

Laat jezelf zien.
Wordt opgemerkt.

Nu is het zaak dat de doelgroep je opmerkt. Er moet een merk gemaakt worden. Het begint met een logo, huisstijl en website. Daarna is adverteren een mogelijkheid. Kies voor een partij die bij je past en je begrijpt.

Ontwerp je eigen logo
Schakel Dorus & Mannes in

laat jezelf zien

Gefeliciteerd

Je kunt nu goed voorbereid van start! Weten wat we voor je onderneming kunnen betekenen?

diensten voor ondernemers